Pro Contact | Een online recruitment campagne starten? | Pro Contact

Een online recruitment campagne starten?

Een online recruitment campagne starten?

De arbeidsmarkt is krap. Goed personeel is al aan het werk. Jij krijgt je vacature niet gevuld. Wat nu? Zet een online recruitment campagne in en bereik gerichter en voordeliger jouw nieuwe medewerker. Benut het bereik van social media en zorg dat sollicitanten jouw kant op komen.

Op basis van demografische gegevens, interesses en online gedrag bereiken wij de ideale kandidaat voor jouw openstaande vacature. Het uitvoeren van online campagnes maakt het mogelijk om latent werkzoekenden aan te spreken, die zich niet op de bestaande jobboards begeven. Wij activeren iedere werkende Nederlander en Belg om na te denken over zijn of haar carrière.

Vergroot je naamsbekendheid.

Wij vertalen jouw vacaturetekst door naar aansprekende content. Deze content wordt geplaatst op de kanalen waar jouw doelgroep zich meerdere malen per dag begeeft. De gebruiker ziet straks dus tussen nieuwtjes van zijn favoriete voetbalclub jouw vacature staan. Denk hierbij aan kanalen als Facebook, Instagram en LinkedIn. In Nederland en België zijn er namelijk 17 miljoen Facebook, 9 miljoen Instagram en 8 miljoen LinkedIn accounts. Oftewel: het gros van de Nederlandse en Belgische beroepsbevolking bevindt zich op deze kanalen.

“Zo wordt iedereen die gebruik maakt van internet een potentiële sollicitant!”

Content creatie.

De content plaatsen we onder de naam van jouw bedrijf online. Alle naamsbekendheid onder potentiële nieuwe werknemers is dus voor jou. Een mooi zijeffect hiervan is dat je jezelf kunt positioneren als een aantrekkelijke werkgever en je bent continue zichtbaar bij jouw ideale doelgroep. Naast social media campagnes helpen wij ook met het neerzetten van een uniek employer brand, het inrichten van landingspagina’s en werken-bij-sites, gamified recruitment (solliciteren via games) en 3D-fotografie, waarbij de potentiële kandidaat virtueel de nieuwe werkplek kan beleven.

Zet ook direct je
recruitmentproces in gang!

Vul onze online recruitment aan met een snelle telefonische screening: binnen 1 uur volgen Mark en zijn team de binnengekomen kandidaten op waarna zij bij geschiktheid, direct aan jou worden voorgesteld. Ook zorgen wij voor een goede begeleiding naar het eerste gesprek toe.

Voor zwaardere profielen breiden wij onze dienstverlening uit met LinkedIn search, vanuit het account van onze klant. Dit heeft twee voordelen. Zo reageren potentiële sollicitanten sneller op een bericht van iemand in een managementfunctie van het bedrijf en tegelijkertijd blijft de opgebouwde database in het bezit van onze klant.

Facebook – in feite de grootste CV-database ter wereld – is veruit het goedkoopste advertentiekanaal voor het werven van uitvoerende beroepen van dit moment.

1 kandidaat of 10:
De investering blijft hetzelfde.

Nog een groot voordeel: je betaalt alleen voor het creëren van de online content en het bereiken van de doelgroep. Ons team van copywriters, designers en advertentiespecialisten voert de campagne uit.

Of je nu 1 monteur zoekt of 10: je betaalt voor het maken van de content. En of je nu 1 of 10 kandidaten aanneemt: de investering blijft hetzelfde. Bij ons zijn de kosten per plaatsing vaak een fractie van wat je betaalt bij een traditioneel recruitmentbureau.

Kandidaat op eigen payroll.

Hoera, de ideale kandidaat is gevonden! Nu kan het indiensttredingsproces van start gaan. Bij ons geen fee of uitzendfactor: de kandidaat komt gewoon op jouw payroll te staan.

Snel en makkelijk je vacatures vullen? Onze online recruitment campagnes zijn vooral geschikt voor praktische beroepen in bijvoorbeeld de automotive, industrie, logistiek, klantcontact, transport, bouw, infra, horeca en retail. Maar ook voor de jongere doelgroep, aangezien zij voor 99% vertegenwoordigd zijn op social media.

Meer weten over online recruitment?

Download onze whitepaper.