Blog Hedwig

Even voorstellen: Hedwig Goudsmit

“Wij zoeken een koning(in) content, keizer copy, baas blog,” Ik was meteen enthousiast. Op zoek naar een stage ging ik alle vacaturesites af. Ik zag vacatures die onsamenhangend waren en ik stuurde mailtjes, maar de communicatie verliep stroef. Ik ging me hierdoor afvragen hoe ik daar dan ooit iets moest gaan leren over communicatie. En toen zag ik een oproep van Pro Contact: Stagiair(e) Content Marketeer.

Mijn naam is Hedwig, ik ben 19 jaar en studeer Media, Informatie en Communicatie met als specialisatie tekstschrijven. Naast dat ik houd van zingen en dansen, ben ik gek op de Nederlandse taal. Ik luister naar Bløf tot mijn buren gek worden en ik krabbel woorden op papier tot mijn schrift vol staat.

Het liefst zou ik willen schrijven voor een publiek, maar zo makkelijk gaat dat niet. In dit informatietijdperk is het de kunst om er met jouw content uit te springen. Hoe kan ik (met taal) mensen bereiken? Hoe houd ik iemands aandacht vast en hoe kan ik social media nog tactischer inzetten? Naast dat ik dit leer uit de boeken, leer ik dit nu ook in de praktijk.

Toen ik kwam solliciteren bij Pro Contact kreeg ik alleen maar positieve vibes. En nu ik er eenmaal werk nog steeds. Stilzitten en niets doen kan ik niet zo goed, maar gelukkig hoef ik hier niet bang te zijn dat het daartoe komt.

Ik hoop dat ik met mijn stukjes tekst, in elk geval tijdens mijn stage, de online wereld een stukje mooier kan maken.

Hedwig Goudsmit
Copywriter

Hedwig Goudsmit
Copywriter

Deel dit artikel