Blog Ornella

Sinds ik me kan herinneren houd ik me bezig met taal. Lezen, vooral schrijven, met een ongekende interesse in vreemde talen. Ik ga nog steeds nergens heen zonder een old school notitieblok om inspiratie en ideeën vast te leggen in de vorm van aantekeningen of verhalen. Mijn schrijflust in combinatie met een gezonde dosis nieuwsgierigheid vormen de basis om het verhaal achter een organisatie, persoon of product op een originele manier in kaart te brengen. Voor een website, brochure, artikel of ander medium.

Daarbij vertaal ik vanaf het moment dat ik me verder oriënteerde op journalistiek en talen teksten van het Italiaans of Engels naar het Nederlands en vice versa. Jammer genoeg wordt er nog steeds wel eens gedacht dat een vertaling gemaakt door Google Translate wel volstaat. Niet echt, een goede vertaling lijkt daar in de verste verte niet op. Een vertaling betekent net zo lang gedreven blijven sleutelen en schaven tot je dit terugziet in ongekende kwaliteit op papier. Bij Pro Contact werken creatieve professionals met een positieve mindset die met een aanstekelijk enthousiasme aan het werk zijn. Het is een transparante organisatie, en deze vormt een heel goede basis voor een fijne werksfeer en het leveren van kwaliteit. Ik krijg hier enorm veel energie van en ontwikkel me daardoor verder binnen mijn vakgebied, daar blijft voor mij de uitdaging.

Ik reis graag om andere culturen te zien en mijn eigen blikveld te verbreden. Het reizen heeft me geprikkeld om me in te zetten voor goede doelen, want wat hebben we het hier toch goed. Ik wil iets terug doen, gewoon omdat het kan. Zo maak ik deel uit van het persteam bij Jane Goodall Nederland. Vaak in de vorm van redactiewerk, persvoorlichting of het organiseren van evenementen. Verder hou ik van lekker eten, bij voorkeur Italiaans. Ik heb een Italiaanse achtergrond en het experimenteren met maar een paar ingrediënten om eindeloos te kunnen variëren met pasta’s heb ik van huis uit meegekregen. Verder pak ik steeds vaker de racefiets en hockey en ski ik wat af. Ik vind het belangrijk om mijn grenzen te verleggen en mezelf te blijven ontwikkelen, zowel op werk als privé.

Ornella
Senior Copywriter

Deel dit artikel